Gülsuyu ile irmik bir tatlıda birleşirse..
Ve bu tatlıda sıfır yağ kullanılıyor dersem :P
Basbouse olarak ingilizce tariflerine ulaşabileceğimiz bu tatlı iyi bilinen ve beğenilen bir Arap tatlısı.. Ortadoğuda ülkesine göre farklılıklar gösteren Besbuse’nin Filistin mutfağındaki bir tarifini aldım Filistinli bir arkadaşımdan. Bu tatlının orijinalinde yumurta ve hindistan cevizi gibi bazı malzemeler kullanılıyor. Bizimki biraz daha pratik bir Besbuse.
İrmik, yoğurt ve şerbetten oluşan hoş bir tatlı Besbuse.. Ve malzemeler bölümüne özellikle dikkatinizi çekerim; neredeyse sıfır yağ!!
- 500 gr irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
Yukarıdaki malzemeleri karıştır ve 1 gün boyunca irmiklerin şişmesi için beklet.
- Tahin
- 1 çay kaşığı karbonat
- Gülsuyu (yaklaşık 8 çorba kaşığı)
Fırına vermeden önce karbonatı ekle ve gülsuyu ile yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırın. Eline yapışan irmik karşımını tepsiye almakta zorlanabilirsiniz, bu normal. Bir miktar sıvıyağ ile elinizi yağlayarak irmiki fırın tepsisine güzelce yayabilirsiniz.
Tatlıyı önceden ısıtılmış 170 derece fırına veriyoruz. Biz diğer tarafta şerbetini hazırlıyoruz.
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı ya da margarin
Geri izleme: Dans Ederken Buhur Dumanı.. - Özgür'ce Lezzetler