Tahinli Kuru Üzümlü Kek

 

Mikser bugün sözümü hiç dinlemedi. Her taraf berbat oldu.

Mikseri çalışır vaziyette yumurtaların içinde bırakırsam arkamı döndüğümde olacaklara hazırlıklı olmalıydım aslında. Olan oldu, döke saça kek karıştı, biraz buzdolabı, biraz duvar, biraz yerdeki fayanslar ve hatta çok az mutfak lambasından sıçrayan kek karışımını sildik oldu bitti.

Peki bu kek nasıl yapıldı? Önce internetten tahinli kek tarifleri araştırıldı. Portakal Ağacının tarifi aşağıdaki gibi birebir uygulandı. Tek fark daha az şeker ve ekstradan kuru üzüm ilavesi oldu.

malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 3 büyük kahve fincanı şeker
  • 1 büyük kahve fincanı tahin
  • 1 büyük kahve fincanı ılık süt
  • 1 büyük kahve fincanı ceviz
  • 3 büyük kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 avuç susam
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 büyük kahve fincanı haşhaş

hazırlanması:

  1. şekeri ve yumurtaları çırpın. dövülmüş ceviz, tahin, kabartma tozu, sıvıyağ, ılık süt, susam ve en son elenmiş un ilave edin.
  2. ortası delik kek kalıbını iyice yağlayıp çekilmemiş haşhaşla yağlayın.  kek hamurunu döküp önceden ısınmış 170C fırında pişirin.

not: büyük kahve fincanı nescafe fincanı ile türk kahvesi fincanı arasında bir ölçü.

Bir Cevap Yazın