Semizotu Pirinçleme

Semizotu aslında  sevilen ancak nedense sofralarda az yer alan sebzelerden. Genellikle bu lezzetli otu kullanmayı unutuyoruz, yoksa daha sık kullanmayı kesinlikle hak ediyor. Semiz otunu büyük yapraklar halinde ayırarak salatalarda tüketmek ayrı zevk, sarımsaklı tam yağlı yoğurtla karıştırarak yemek ayrı.

Tek sorun, kökleriyle koparılarak tezgahlarda yerini alan bu otun, temizlenmesi..

Yaz sıcaklarında hafif bir yaz yemeği arıyorsanız  semiz otu pirinçlemesini öneririm.

Soğanı halka halka doğradıktan sonra sıvıyağda hafif pembeleştiriyoruz. Semizotlarını küp doğranan domatesleri ve pirinci de bir iki karıştırıp, sıcak su ilavesiyle tenceremizi pişmeye bırakıyoruz.

Tüyolar:

  • Bu yemeği yaparken zeytin yağı kullanırsanız soğuk olarak da tüketebilirsiniz.
  • Yaz yemeği olduğu için hiç salça kullanmadık. Bunu dikkate alarak domates sayısını artırabilir ya da çok az salça ilave edebilirsiniz.
  • Pirinç miktarı bir demet semizotu için bir avuç kadar olmalı, daha fazla değil.

Afiyet olsun..

Bir Cevap Yazın