Levrek Izgara

Bu aralar işler yoğun. Dışarda yemeyi abarttık, evde yemeyi özledik. Akşam 20:30’da eve geldiğinde en kolay ne yapabilirsin Özgür düşün, mevsiminde Levrek güzel olur.

Eve gelir gelmez üzerimizi bile değiştirmeden kendimizi mutfağa attığımız çok oluyor. Bu sahneyi bir çok arkadaşım da anlattığında yalnız olmadığmı düşündüğüm için mutlu olmuştum.

Levreği bir güzel zeytinyağı ve tuz ile ovala, fırının tel ızgaralarına yerleştir. Fırın önceden ısıtılmış yüksek ısıya ayarlı olmalı.  Tellerin altına da bir alüminyum folyo koymayı ihmal etme, yoksa o fırını temizlemek özel bir ürüne sahip değilsen yarım saatini alabilir.

Sen havuçları rendelerken, soğanlarla maydonozları dilimlerken ya da rokaları yıkarken levrek pişmiş olacak. Sağlıklı, hızlı ve kolay bir seçenek yoğun bayanlara..

Görüntüye aldanmayın lezzet harika. Izgara tadında..

Bir Cevap Yazın