Çipura Fırında & Teflonda

Mevsiminde bol bol tüketilesi balık türlerinden Çipuraları iki farklı şekilde aynı malzeme ile pişirdim.

İkisi de lezzetliydi, ıslak bir kıvam tercih ederseniz teflonla pişirin, daha kıtır bir lezzet arzularsanız fırında deneyin. Ben ikisini de beğendim.

Bunun için çipurayı halka halka doğradğım soğanların üzerine teflon tavaya oturttum. İçine bir dal kereviz yaprağı koydum. 4-5 adet de tane karabiber. Patatesleri zeytinyağı, kişniş, biberiye, tuz ile ovalayıp balığın kenarlarına dizdim. Domatesleri de balığın üzerine ekleyip yemeğin üzerine hafif zeytinyağı dolandırarak ilk 5-6 dakika harlı daha sonra kısık ateşte patatesler pişene kadar bıraktım. Baharatlı patates ile yalın balık lezzeti muhteşemdi.

Fırında çipura için de teflonda çipura ile aynı aşamaları uyguladım, sadece patateslere karabiber ekledim, balığa da kereviz yerine maydonoz.

Bir Cevap Yazın