KAZ AYAĞI OTU İLE BÖREK

‘Kaz Ayağı’ Otu ve Böreği

 

 

Malzeme:
6 Yufka
1 lt süt
3 yumurta
1 su bardağından biraz az sıvıyağ
500 gr pazardan alınan kazayağı otu

 

Tepsiyi yağla.

Süt, yumurta ve sıvıyağı karıştırarak böreğin sosunu oluştur.

Kaz ayağı otunu ince ince kıy.

Yufkalardan bir yaprağı dörde bölerek tepsiye yerleştir.

Üzerine sostan sür ve kıyılmış kazayağı otunu koy.

Sonra tüm katlara aynı şekilde bir yufka, sos ve kaz ayağı otu şeklinde son kata kadar devam et.

Üstteki yufkayla böreği kapattıktan sonra böreği dilimle ve kalan sosun da tamamını dök.

Fırına sür.Kazayağı Otu ile Özgür'ce Börek

 

Bir Cevap Yazın